37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Circa 16 miliarde de lei au fost încasate la bugetul de stat în anul curent

Circa 16 miliarde de lei au fost încasate la bugetul de stat în anul curent

14.06.2017832 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Încasările la bugetul de stat în primele patru luni ale anului curent au însumat aproximativ 16 miliarde de lei, cu 16 la sută mai mult decît în aceeași perioadă a anului trecut, fapt ce a permis majorarea cheltuielilor bugetare. Anunțul a fost făcut astăzi de către vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului, în primele patru luni ale anului 2017 am avut o creștere a exporturilor cu 26 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. „Salariul mediu lunar înregistrat în economia națională în primele patru luni ale anului curent s-a majorat, acesta fiind de 5219 lei. Aceasta reprezintă cu 11,3 la sută mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent sau cu peste 6,7% în termeni reali. O creștere a fost înregistrată și la pensiile medii lunare, care sînt în prezent de 1355 lei, cu 16 la sută mai mult", a spus Calmîc.

Totodată, ministrul Economiei a specificat că se atestă o îmbunătățire semnificativă și în sfera investițiilor din Republica Moldova. „Sîntem convinși că prin acțiunile Guvernului și cu suportul colegilor din Partidul Democrat din Moldova vom putea să realizăm implementarea tuturor politicilor economice, celor sociale, precum și a reformelor orientate spre business", a afirmat Octavian Calmîc.

Ministerul Economiei prognozează pentru anul 2017 o creştere economică de 4,5 la sută.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...