37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cetățenii vor putea dona 2% din impozitul pe venit datorat statului pentru finanțarea ONG-urilor

Cetățenii vor putea dona 2% din impozitul pe venit datorat statului pentru finanțarea ONG-urilor

21.04.2016752 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a susținut, în ședința de ieri, inițiativa legislativă a unui grup de deputați cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative.

Potrivit amendamentelor, începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor, contribuabilii, care sunt persoane fizice, nu desfășoară activitate antreprenorială și nu au datorii pentru perioadele fiscale anterioare, vor putea direcționa până la 2% din impozitul pe venit, datorat bugetului de stat, pentru finanţarea activităților ONG-urilor.

Beneficiarii acestui tip de donație sunt organizațiile necomerciale, cultele religioase și părțile componente ale acestora. Lista urmează a fi stabilită, anual, de Ministerul Justiției și publicată până la 31 decembrie.

Mecanismul de aplicare a amendamentelor respective, precum și controlul utilizării acestor sume se stabilește de Guvern.

Menționăm că o practică similară există în mai multe țări europene. Contribuabilii din România şi Bulgaria, de exemplu, alocă pentru susținerea organizațiilor necomerciale același cuantum procentual din impozitul pe venit.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...