37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cetățenii străini care vor face investiții semnificative în R. Moldova vor putea obține cetățenia moldovenească

Cetățenii străini care vor face investiții semnificative în R. Moldova vor putea obține cetățenia moldovenească

08.12.2016749 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a avizat ieri pozitiv un proiect de modificare a legislației, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de un grup de deputați, potrivit căruia cetățenii străini care vor face investiții semnificative în Republica Moldova vor beneficia de facilități la dobîndirea cetățeniei, informează MOLDPRES.

Pentru a putea dobîndi cetățenia Republicii Moldova, aceștia vor trebui să contribuie la creșterea investițiilor, mai ales în domeniile strategice. Suma investițiilor necesare va fi stabilită de Guvern.

Potrivit Ministerului Justiției, alte condiții sînt ca persoana respectivă să nu prezinte pericol pentru ordinea publică a statului și să se bucure de o bună reputație economică și financiară. La fel, familiile investitorilor vor putea dobîndi cetățenie dacă, de asemenea, vor face investiții în economia Republicii Moldova.

Proiectul va fi prezentat spre examinare și adoptare Parlamentului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...