37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Centralizarea va conduce la eficientizarea activității SFS

Centralizarea va conduce la eficientizarea activității SFS

29.02.20161.013 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat urmează a fi restructurat, ceea va duce la faptul ca activitatea SFPS să fie organizată nu pe orizontală, dar pe verticală, având ca bază funcțiile și nu aspectul teritorial, a declarat Șeful SFS, Serghei Pușcuța, la ședința de lucru cu participarea conducătorilor IFS teritoriale. Toate acțiunile SFS trebuie să fie direcționate spre asigurarea ritmului de creștere a veniturilor acumulate pe componentele BPN în raport cu anul precedent, spre elaborarea prognozelor reale de încasări, întreprinderea acţiunilor de identificare a contribuabililor care activează ilicit și încadrarea acestora în cadrul legal, a specificat Serghei Pușcuța.

În cadrul întrevederii, șefii IFS teritoriale au raportat conducerii SFS rezultatele activității pe lunile ianuarie și februarie, fiind discutate problemele întâlnite, experții IFPS oferind explicațiile necesare. În acest context, șeful autorității fiscale naționale a menționat că SFS va promova şi în continuare spiritul de conformare voluntară a contribuabililor, îmbunătățirea civismului fiscal prin instituirea unui cadru unitar al relaţiilor de parteneriat cu mediul de afaceri şi cetăţeni, bazat pe încrederea şi susținerea reciprocă, concomitent cu armonizarea legislaţiei fiscale a Republicii Moldova la standardele internaționale de administrare fiscală, în procesul de edificare a unei societăți prospere, civilizate, în continuă dezvoltare.

Cu referire la Programul privind conformarea voluntară a contribuabililor, Serghei Pușcuța a declarat că deja se va proceda pe nou. Astfel, structurilor teritoriale ale fiscului le va fi transmisă de la centru lista întreprinderilor care să fie incluse în Programul de conformare, dar va fi solicitată și a doua listă de contribuabili, care să fie elaborată deja independent, în teritoriu.

De asemenea, în cadrul ședinței de lucru s-au mai discutat subiecte ce țin de desfăşurarea activă a Campaniei de informare a populaţiei  „25 martie - termenul limită de prezentare a Declaraţiei şi achitare a impozitului pe venit". Cu acest scop, tuturor structurilor teritoriale ale SFS le-au fost repartizate pliante şi afişe de informare, cu solicitarea de a fi plasate materiale informative în presa locală. Pe finalul ședinței, fiind jalonate obiectivele imediate și cele de perspectivă, conducătorii IFS teritoriale au fost solicitați să valorifice toate rezervele, pentru administrarea eficientă a veniturilor la buget.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...