37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cele mai utilizate programe contabile

Cele mai utilizate programe contabile

18.10.20115.760 views Servicii fiscale electronice
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cele mai utilizate programe contabile

 

Companiile, întreprinderile, instituţiile, societăţile de orice fel şi mărime, persoanele juridice din întreaga lume întocmesc „conturi” şi situaţii financiare pentru a fi prezentate utilizatorilor de informaţii, proprietarilor, controlorilor, administratorilor, organelor fiscale, după o metodologie unică - aceasta este contabilitatea. Ea este una dintre cele mai vechi ştiinţe pe care le cunoaşte omenirea şi care pretinde a se dezvolta până în prezent. Programele contabile apar şi să se dezvoltă în dependenţă de cererea pieţii.

Întrucât Î.S. „Fiscservinform” prestează servicii ce intră în legătură directă cu programele contabile utilizate de către clienţii săi, s-a decis efectuarea unui un sondaj pe un eşantion de 2158 agenţi economici cu privire la metoda de gestionare contabilă.

Prin urmare, lider pe piaţa autohtonă de servicii contabile apare programul de evidenţă contabilă 1C cu toate versiunile sale. Cea mai populară versiune utilizată de cei anchetaţi este 1C 7.7 - 54%, urmată de 1C 8 – 9%. Un procent mic au acumulat programele Universal Accaunting, Wizcount, Grossbook. Totuşi, în virtutea oportunităţilor oferite de programele contabile, 19% din respondenţi au specificat că nu sunt posesori a acestora şi utilizează pentru evidenţa contabilă programul „Excel”.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    eu cred ca cei care folosesc excel sint cu mult mai multe mai ales in partea rurala

  2. Adrian spune:

    Cam aceleasi rezultate am obtinut si contabilsef.md in sondajul sau http://www.contabilsef.md/polls.php?l=ro

  3. Dumitru] spune:

    Is foarte curios. Citi din cei, care au participat la sondaj au procurat licenta pentru aceste programe. Doar e stiut lucru, ca nici Excell-ul nu e un program gratuit.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...