37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cele mai trăsnite idei care au adus milioane de dolari

Cele mai trăsnite idei care au adus milioane de dolari

20.08.20111.373 views Money.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cele mai trăsnite idei care au adus milioane de dolari

 

Unele idei de afaceri par, la prima vedere, prea ciudate pentru a fi puse în practică. Unii antreprenori au avut însă curajul de a pune în practică şi cele mai neobişnuite gânduri. Rezultatul este format, în multe cazuri, din şase zerouri.

Toţi copiii vor să primească cadouri de la Moş Crăciun şi mulţi dintre ei vor chiar să corespondeze cu el. Este un lucru cunoscut de toată lumea, dar numai un american a ştiut să transforme această certitudie într-un business de milioane. În 2002, Byron Rees a lansat „Santa Mail” un serviciu unic pe piaţă care oferă copiilor posibilitatea de a trimite scrisori lui Moş Crăciun. Suportând un cost de 9,95 de dolari, sute de mii de părinţi din întreaga lume şi-au bucurat copiii cu un răspuns personalizat de la Moşul. Potrivit site-ului oficial al companiei, Santa Mail a răspuns la peste 300.000 de scrisori, veniturile generate ajungând la aproximativ 30 de milioane de dolari.

Un site de milioane

În 2005, Alex Tew, un student englez de numai 21 de ani, disperat că nu are bani pentru a-şi continua studiile, a avut geniala idee de a crea un site cu scopul publicitar. Tew a decis să vândă milioane de pixeli pe un site web cerand 1 dolar pe bucată, cumpărătorii având posibilitatea să adauge propria imagine, logo sau banner şi, opţional, link către site-ul propriu. Investiţia iniţială s-a ridicat la 50 de euro, iar prima comandă a venit după trei zile de la lansarea site-ulu. Până la sfârşitul lunii, Million Dollar Homepage a primit 250.000 dolari. La 1 ianuarie 2006, Tew a anunţat că, deoarece cererea a fost atât de mare pentru ultimii 1.000 de pixeli, va face lictiaţie pe eBay. The Home Million Dollar făcut un profit total brut de 1.037.100 dolari în cinci luni, potrivit Financial Times.

Ochelari de soare pentru căţei

 Afacerea cu ochelari de soare pentru câini a lui Ken şi Roni di Lullo a depăşit pragul de un milion de dolari, vânzările celor doi IT-işti din California, SUA, crescând extrem de rapid după ce presa a făcut publică invenţia lor, în 2002. Potrivit entrepreneur.com, cei doi s-au apucat să confecţioneze ochelari de soare pentru câini încă din 1997, insipraţi fiind de propriul animal de companie. Iniţial, au folosit invenţia pentru uzul propriu, dar încurajaţi de alţi posesori de câini dorinici să îşi doteze patrupedele cu protecţie împotriva razelor solare, au început să comercializeze produsul sub brandul Doggles. Acum, compania deţinută de familia di Lullo, MidKnigh vinde, pe lângă ochelarii care i-a făcut celebrii, şi alte produse destinate câinilor, atât prin magazinul virtual propriu cât şi prin intermediul altor centre dedicate sau cataloage.

Oasele false care aduc milioane

 Potrivit tradiţiilor americane, pentru a fi norocoşi, de Crăciun sau Ziua Recunoştinţei adulţii şi copiii trebuie să rupă un os. Ken Ahroni a rupt un os norocos acum 12 ani când şi-a dat seama, în timpul unei petreceri de Ziua Recunoştinţei, ocazie cu care îşi sărbătorea şi ziua de naştere, că poate câştiga bani producând oase false. Aşa s-a născut Lucky Break Wishbone Corp. Compania produce acum în jur de 30.000 oase pe zi, mare parte din ele personalizate, pe care le vinde în special companiilor. Vânzările anuale ajung la peste 2,5 milioane de dolari pe an.

Pungi pentru scutece

 O mamă a trei copii face sute de mii de dolari anual dintr-o afacere pornită dintr-o nevoie personală. Pentru că nu avea unde depozita scutecele murdare atunci când călătorea, Christina Rein s-a gândit că o geantă specială care arată şi bine i-ar fi utilă şi ei şi altor mame. Aşa că, în2004 a pus bazele propriei afaceri, Leigh&Company, care comercializează pungi pentru scutece. O afacere de sute de mii de dolari.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...