37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cele mai mari salarii le obţin angajaţii în activităţi financiare

Cele mai mari salarii le obţin angajaţii în activităţi financiare

13.06.20121.374 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cele mai mari salarii le obţin angajaţii în activităţi financiare

 

În luna aprilie 2012, salariul brut în Republica Moldova a fost în medie 3350,3 lei. Cel mai bine sunt remuneraţi angajaţii în activităţi financiare (7741,2 lei), în industria energetică, gaze şi apă (5655,6 lei), în transporturi şi comunicaţii (4439 lei).

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, salariul a crescut faţă de aprilie 2011 cu 6,9%. Având în vedere creşterea preţurilor, puterea de cumpărare a salariului mediu s-a majorat doar cu 2,1%.

În sfera bugetară, câştigul salarial mediu a constituit în luna aprilie curent 2932,5 lei, cu 6,9% mai mare faţă de aprilie 2011. În sectorul economic (real), câştigul salarial s-a ridicat la 3544,1 lei, fiind în creştere cu 6,8% faţă de aprilie 2011.

Cel mai prost remuneraţi sunt cei care se ocupă cu agricultura, economia vânatului şi silvicultură – 1957,7 lei, precum şi cei din piscicultură – 1543,2 lei.

 

Comentarii

  1. Victoria spune:

    E foarte paradoxal lucrul acesta-Cine lucreaza cel mai mult ,si ne asigura cu producte,ca sa putem trai,sint remunerati cel mai prost… Dar,cei,ce numara banii nostri si ridica preturile la serviciile comunale, neintemeieat(ma rog-is MONOPOLISTI in diferite domenii!!!),primesc cele mai mari salarii si,plus la aceasta,se pling cel mai tare,ca nu le ajunje!!! Asa leas da la toti aistea ce se pling(in birouri cu conditionere si conditii luxoase) kite-o sapa in mina si sa se duca in kimp la prasit pe t.35 grade de caldura,sa vada-cum se kistiga banii,cu adevarat !!!! Atunci,poate,s-or mai ghindi si la cei,datorita carora,primesc salariile acestea exagerate!!!!…Dar,mi se pare,aceasta e din domeniul fantasticii!!!…..Pentru ce se fac acestea calcule-ca sa arate, inca odata-cine in statul nostru e la putere si cine „comanda muzica”???!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...