37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cele mai comune minciuni spuse de candidaţii pentru un job

Cele mai comune minciuni spuse de candidaţii pentru un job

28.10.20111.107 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cele mai comune minciuni spuse de candidaţii pentru un job

 

Nu întotdeauna se întâmplă să angajăm persoana potrivită şi acest lucru se întâmplă din cauza că nu depunem destul timp şi efort în procesul de cercetare a istoriei candidatului în cauză. Ne bazăm pe sinceritatea acestuia, pe frica sa de a minţi, de integritate şi pe principii pe care mulţi nu le deţin în portofoliu. Per total greşim şi totul se reduce la apariţia de conflicte în cadrul unei firme, la o proastă funcţionare şi la un retur nesatisfăcător de profit pentru afacerile pe care le deţinem.

Iată cele mai comune minciuni pe care candidaţii ni le livrează cu zâmbetul pe buze:

1. Experienţă. Desigur, experienţă! Aici intervin, în mod cert în cazul unora, perioade de lucru ireale. Uneori, apar şi experienţe de lucru total inexistente, atunci când nu se modifică doar perioade de lucru.

Au lucrat în cadrul companiei X timp de 4 luni, însă pe CV apare o perioada de 2 ani. În cazul altora, compania X nici nu i-a avut vreodată ca şi angajaţi, însă CV-urile lor arată o perioadă de lucru de 1 an şi 3 luni.

2. Titlul posturilor ocupate. De foarte multe ori un secretar poate veni sub titluri diferite. Un simplu operator de telemarketing poate veni ca specialist în marketing. Un simplu tehnician poate deveni supervisor de departament tehnic şi lista continuă.

Daţi mare atenţie referinţelor pe care le primiţi şi verificaţi tot ce se poate verifica. Un angajat care minte în CV vă poate minţi şi mai departe, în timpul activităţii sale în cadrul companiei dvs.

3. Calităţi şi abilităţi, competenţe şi veleităţi. Da, sună amuzant, însă unii candidaţi vor minţi şi în legătură cu hobby-urile lor. Pescuitul sună mai bine şi mai profesional când îi spunem programare computerizată. Grădinăritul nici nu se aseamănă cu golful şi tot aşa, mergem pe urma unor minciuni care ne deturnează profitabilitatea unui act de recrutare corect.

Mulţi vor spune că sunt persoane cu o fire calmă şi echilibrată, orientată către rezultate, că sunt potriviţi pentru munca în echipă, că se adaptează cu uşurinţă situaţiilor tensionate şi că pot lucra cu facilitate în situaţii dificile.

Adevărul stă doar în testele la care vă puteţi supune candidaţii pentru a verifica cu adevărat care sunt calităţile şi abilităţile care îi recomandă pentru postul pentru care aplică.

Comentarii

  1. tatiana spune:

    Da , frumos ….dar cind o sa apara si un articol, in care var fi clasificate cele mai comune minciuni spuse de angajatori , in timpul negocierii unu-i job?ma refer la faptul: lucru la negru…,salarii neachitate la timpetc,… (caracteristice firmelor mici)

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...