37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ce prevede inițiativa socialiștilor cu privire la facturile fiscale

Ce prevede inițiativa socialiștilor cu privire la facturile fiscale

05.04.2013845 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ce prevede inițiativa socialiștilor cu privire la facturile fiscale

Proiectul de lege al socialiștilor, care vizează simplificarea procedurii de eliberare a facturilor fiscale, a fost avizat pozitiv de Comisia economie, Buget și finanțe a Parlamentului. Joi, 4 aprilie, acesta ar putea ajunge în Parlament pentru a fi dezbătut. 

Liderul PSRM, deputatul Igor Dodon, a declarat pentru UNIMEDIA că, potrivit modificărilor propuse de grupul pe care-l reprezintă, dacă acestea vor fi aprobate de Parlament, facturile fiscale se vor elibera doar în baza prevederilor art. 112 din Codul Fiscal, fără solicitarea altor acte suplimentare de către autorită
țile fiscale. Eliberarea actelor se va efectua în termeni expres stabiliți de lege - până la 3 zile.

Socialiștii scriu în nota informativă că procedura de eliberare a facturilor fiscale nu este reglementată de legislația fiscală actuală. „Lipsa acestor reglementări are ca efect netransparența decizională a autorităților fiscale și birocratizarea excesivă a procedurii de eliberare a facturilor fiscale, solicitarea unor pachete de acte neprevăzute de Codul Fiscal. Asta duce la timp pierdut, cheltuieli suplimentare. Proiectul de modificare va avea un efect pozitiv asupra mediului de afaceri și investițional”, se spune în text.

Amintim că UNIMEDIA a difuzat 
o știre despre cum agenții economici sunt forțați să stea în cozi interminabile la FISC pentru a obține facturi fiscale. Potrivit unui calcul aproximativ, 300 de companii cheltuie în mediu pe lună zeci de mii de ore doar pentru acest proces.

Miercuri, 3 aprilie, FISC-ul a reac
ționat la știrile publicate de UNIMEDIA. Instituția a anunțat un nou mod de organizare pentru eliberarea actelor de evidență fiscală. Pentru a asigura comoditatea contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat schimbări de amplasare a Centrului de eliberare a facturilor fiscale şi a formularelor cu regim special. Vezi aici detalii

Comentarii

  1. Гуца spune:

    Мало того,что все сваливают из Молдовы,так ещё стопорят бизнес.Пусть пройдёт все круги за получением накладных,тот кто всё это придумал и так же с ним тот закономаратель.Сколько денег тратится из кармана предпринимателей на получение бланков.А цена на них растёт с каждым годом,неуспели передать остальные БСО,а цена на них в процессе передачи уже увеличилась.А нервы которые тратятся,а проезд,а очереди без удобств.Сделали из людей стадо .

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...