37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ce pierderi aduce pauza de cafea unei companii

Ce pierderi aduce pauza de cafea unei companii

23.12.20101.736 views Money.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ce pierderi aduce pauza de cafea unei companii

 

416 lire sau 490 de euro: acesta este impactul financiar anual, pe angajat, al pauzei de cafea. Suma reiese dintr-un studiu realizat de institutul de sondaj Online Opinions din Marea Britanie. Ritualul cafelei la serviciu este mai costisitor de cinci ori decât pauza de ţigară, spun analiştii. Studiul a fost realizat în noiembrie pe un eşantion de o mie de salariaţi.

Potrivit studiului Online Opinions, în Marea Britanie pauza de cafea răpeşte zilnic 24 de minute din timpul de muncă al angajaţilor. Patru din zece salariaţi îşi pregătesc o băutură caldă de două ori pe zi, în vreme ce unul din cinci face acest lucru doar o dată pe zi. Pentru o carieră întreagă, asta înseamnă 188 de zile şi 21 de ore. Iar pe angajator îl costă: 490 de euro de salariat pe an. Studiul ia în calcul faptul că în Marea Britanie anul de muncă numără aproximativ 253 de zile şi că salariul mediu este de 30 600 de euro.

Deci, un cost total de 17 000 euro pe an pentru o companie cu 35 de salariaţi sau 295 000 de euro pentru o firmă cu 600 de angajaţi. Specialiştii au ajuns la concluzia că pauza de cafea este de cinci ori mai costisitoare pentru o firmă decât pauza de ţigară. Un studiu realizat de London School of Economics relevă că angajaţii fumători provoacă companiilor pentru care lucrează o pierdere de 2,3 miliarde de euro anual.

Potrivit calculelor Online Opinions, băutorii de cafea sau ceai le costă mai mult: 11,7 miliarde de euro. Dar pauza de cafea are numeroşi şi foarte serioşi apărători: specialiştii spun că aceste momente de destindere sunt esenţiale pentru orele de muncă din ce în ce mai sedentare, adesea petrecute în faţa calculatorului. În plus, pauza le permite angajaţilor să schimbe şi câteva cuvinte, prilej deci de întărire a coeziunii colectivului.

 

Comentarii

 1. ghenadie negara spune:

  se pot face si alte studii, cum ar fi de ex. cind vine si cind pleaca lucratorul, mai mult decit atit, munca multor angajati nu se poate masura in operatiuni/ timp, astfel studiul se limiteaza doar la prasitorii pe deal si nu este deloc adecvat pentru mulgatoarele de lapte

 2. hi hi hi spune:

  pe viitor voi bea mai multa cafea, poate va falimenta firma:))

 3. ghenadie negara spune:

  hi hi hi, sa nu te apuce ceva de atita cafea

 4. Violeta Sauga spune:

  da, sunt de acord referitor lamasurarea operatiuni/timp, poate cineva are vre-o ideie concreta la tema data

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...