37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ce informaţii trebuie să apară pe etichetele produselor alimentare

Ce informaţii trebuie să apară pe etichetele produselor alimentare

17.01.20171.109 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Specialiştii ne recomandă să citim cu atenţie etichetele produselor alimentare pe care le cumpărăm. Iată ce informaţii vor trebuie să conţină acestea, dacă Guvernul va aproba proiectul de Lege privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

Potrivit documentului, etichetele vor conține informații despre identitatea şi compoziţia, proprietăţile sau alte caracteristici ale produsului alimentar. De asemenea, trebuie să conțină informații privind protecţia sănătăţii consumatorilor şi utilizarea sigură a unui produs alimentar. În mod special, acestea se referă la informaţii privind:

  • însuşirile legate de compoziţie care pot dăuna sănătăţii anumitor grupuri de consumatori;
  • data durabilităţii minimale, condiţiile de păstrare şi de siguranţă a utilizării;
  • efectele asupra sănătăţii, inclusiv riscurile şi consecinţele legate de consumul dăunător şi periculos al unui produs alimentar.

Pe ambalaj vor mai fi trecute informaţii privind caracteristicile nutriţionale care să permită consumatorilor, inclusiv celor care urmează un regim alimentar special, să aleagă în cunoştinţă de cauză.

În proiectul de lege se mai menționează că informaţiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare consumatorul, în special în ceea ce priveşte caracteristicile produsului alimentar precum natura, identitatea, proprietăţile, compoziţia, cantitatea, data durabilităţii minimale, ţara de origine, metoda de producţie.

De asemenea, producătorii nu au voie să atribuie produsului alimentar efecte sau proprietăţi pe care nu le are, sau să sugereze că acesta posedă caracteristici speciale, atunci când, în realitate, toate produsele alimentare similare sunt la fel. Totodată, nu au voie să sugereze, prin intermediul prezentării, în descrieri sau imagini, prezenţa unui anumit produs alimentar sau a unui anumit ingredient, dacă acesta a fost înlocuit.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...