37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ce amenzi riscă cei care nu-şi vor declara veniturile

Ce amenzi riscă cei care nu-şi vor declara veniturile

29.02.20161.828 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor pe venit este 25 martie, iar autoritatea fiscală aminteşte că cei care nu-şi vor declara veniturile riscă să fie amendaţi.

Potrivit art. 260 din Codul fiscal, pentru neprezentarea dării de seamă fiscale contribuabilul se sancționează cu o amendă de 1000 de lei. Aceeaşi amendă este prevăzută şi pentru prezentarea declaraţiei care conține informație neautentică. În cazul depunerii tardive a declaraţiei, contribuabilul riscă o amendă de 200 de lei.

Fiscul menţionează că sancţiunile nu se aplică în cazul în care suma impozitului nu depăşeşte o sută de lei.

Amintim că în acest an persoanele fizice pot depune declarația la orice organ fiscal, indiferent de locul de reședință, iar pentru a asigura recepționarea fără probleme a declaraţiilor a fost stabilit un program special de activitate a organelor fiscale. În perioada 21-24 martie 2016 oficiile fiscale vor funcţiona de la 8:00 până la 19:00, iar pe 25 martie, în ultima zi, vor fi deschise până la ora 20:00.

Comentarii

 1. ioana spune:

  Buna ziua.
  As vrea sa stiu unde este specificat ca fiscul nu aplica sanctiuni in cazul in care suma impozitului nu depaseste 100 MDL?
  Va multumesc.

  1. Super contabil spune:

   Codul fiscal Articolul 129. aliniat 13 Restanta
   13) Restanţă – sumă pe care contribuabilul era obligat să o plătească la buget ca impozit, taxă sau altă plată, dar pe care nu a plătit-o în termen, precum şi suma majorării de întîrziere (penalităţii) şi/sau amenzii. Obligaţia fiscală care reprezintă obiectul concilierii al contractului încheiat conform art.180 devine restanţă după expirarea termenului modificat în conformitate cu contractul respectiv. Suma neachitată a obligaţiilor fiscale în cuantum de pînă la 100 de lei.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...