37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CCCEC a oferit farmaciştilor un răgaz până la 17 ianuarie pentru ajustarea preţurilor la medicamente conform Catalogului Naţional

CCCEC a oferit farmaciştilor un răgaz până la 17 ianuarie pentru ajustarea preţurilor la medicamente conform Catalogului Naţional

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

CCCEC a oferit farmaciştilor un răgaz până la 17 ianuarie pentru ajustarea preţurilor la medicamente conform Catalogului Naţional

Diminuarea preţului la medicamente, asigurarea securităţii farmaceutice a Republicii Moldova, facilitarea accesului păturilor social-vulnerabile la medicamentele de primă necesitate la un preţ rezonabil si Mecanismul de formare a preţurilor la produsele farmaceutice în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 525 din 22.06.2010 cu privire la regulamentul de aprobare şi înregistrare a preţurilor de producător la medicamente – acestea au constituit principalele subiecte ale şedinţei de vineri 24 decembrie, desfăşurată la sediul CCCEC.

Importatorii de medicamente au fost informaţi despre preţurile pe care trebuie să le afişeze începând cu 1 ianuarie 2011 şi care trebuie să corespundă cu cele înregistrate în Catalogul Naţional de preţuri. Chiar dacă aceştia şi-au făcut stocuri enorme de produse, atât Centrul cât şi Ministerul Sănătăţii i-au avertizat asupra sancţiunilor care vor surveni în cazul neconformării.

Potrivit Codului Contravenţional vor fi aplicate sancţiuni sub formă de amenzi, fiind posibilă chiar şi retragerea licenţelor de activitate. Totodată, conducerea Centrului anticorupţie a anunţat că oferă un răgaz agenţilor economici până la 17 ianuarie 2011 ca să facă regulă în preţuri, iar după aceasta vor începe controalele şi, în caz de depistare neregulilor vor fi aplicate şi sancţiunile.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2011 preţul cu ridicata şi cu amănuntul la produsele farmaceutice importate urmează a fi stabilit în baza preţului inclus în Catalogul Naţional de preţuri de producător la medicamente. Astfel, preţurile la medicamente urmează a fi revizuite, fapt ce va duce la scăderea considerabilă a preţurilor de comercializare ale acestora. Acest Catalog urmează a fi completat către 27.12.2010 cu peste 2000 titluri de produse medicamentoase.

Menţionăm că implementarea funcţională a noului mecanism de monitorizare şi control a preţurilor la produsele farmaceutice este o premiză a ajustării sectorului dat la cerinţele Comunităţii Europene.

 

Comentarii

  1. kriss koj. spune:

    bravoo!!!!a e6it catalogul ca in internet nu gasim nika????

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...