37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cauți de muncă? În Moldova sunt vacante peste 8 mii de locuri în această toamnă

Cauți de muncă? În Moldova sunt vacante peste 8 mii de locuri în această toamnă

25.09.2014769 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cauți de muncă? În Moldova sunt vacante peste 8 mii de locuri în această toamnă

Peste 8.600 de locuri sunt vacante în Moldova, potrivit datelor prezentate la 23 septembrie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în baza declaraţiilor  agenţilor economici. Cele mai multe locuri sunt disponibile în Chișinău - circa 3.700, Bălți - 451, Orhei - 422, iar cele mai puține în Dondușeni - 45, Rîșcani - 34, și respectiv Edineț – 31.

La nivel naţional pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt oferite 2.414 locuri de muncă, ceea ce constituie 28% din numărul total de locuri de muncă vacante. Principalele profesii căutate sunt: surori medicale ( salariul începe de la 650 lei), medici de specialitate, educatori, contabili, inspectori de poliție, managerii în servicii marketing, funcționari publici, precum și specialiști în alte domenii.

Pentru persoanele cu studii medii generale şi secundar profesionale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6.232 locuri de muncă, ceea ce constituie 72% din numărul total de locuri de muncă vacante. La fel ca și la începutul verii, cele mai căutate meserii la această categorie sunt: cusătorii, pentru care salariul începe de la 3.000 de lei.

De asemenea, sunt căutați specialiști în construcție, conducători auto, bucătari, chelneri, vânzători de produse alimentare, specialiști în telecomunicații, dar și agricultură, domeniu în care salariile încep de la 900 de lei.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Numai intrati in esenta propunerii:”Salariul de la 650-900 lei”!!!.Cum sa traesti cu asa salariu???!!!Nemaivorbind.sa mai achiti serviciile comunale,sau sa te inbraci!!!dar,daca mai ai si copil !!!..Rusine sa le fie celor de la putere in Tara,unde judecatorul(adese-corupt) primeste 17000!!! lei,da o sora medicala,care atita folos aduce la multi oameni-650 lei!!!!!…Unde merjem stimati,concetateni???!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...