37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Casele de schimb valutar vor putea să-și schimbe cursul de mai multe ori pe zi

Casele de schimb valutar vor putea să-și schimbe cursul de mai multe ori pe zi

16.05.20161.146 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casele de schimb valutar vor putea schimba cursul valutar de mai multe ori pe zi. Un proiect de lege în acest sens a fost votat vineri, 13 mai, în a doua lectură. Pentru inițiativă au votat 52 de deputați. Proiectul mai deschide calea și spre efectuarea operaţiunilor de schimb valutar în numerar cu persoane fizice prin intermediul aparatelor de schimb valutar.

Proiectul de lege a fost avizat de 3 ori de către autoritățile publice interesate în legătură cu schimbarea guvernelor în ultimul an .

Proiectul de lege prevede liberalizarea unor operaţiuni valutare care în prezent sînt supuse autorizării din partea Băncii Naţionale a Moldovei. Printre acestea se numără lărgirea categoriilor de credite /împrumuturi externe asupra cărora va fi aplicat regimul de notificare la BNM, optimizarea utilizării numerarului la efectuarea operaţiunilor valutare, efectuarea operaţiunilor de schimb valutar în numerar cu persoane fizice prin intermediul aparatelor de schimb valutar.

Totodată inițiativa va mai prevedea amendarea listei măsurilor de salvgardare, concretizarea condiţiilor de licenţiere şi de activitate a unităţilor de schimb valutar, stabilirea termenului de valabilitate nelimitat pentru licenţa casei de schimb valutar şi cea a hotelului.

Totodată proiectul de lege prevede unele liberalizări ale operaţiunilor valutare menţionate, printre care liberalizarea operaţiunilor valutare supuse autorizării de BNM (cu unele excepţii) în sumă de pînă la 10 000 euro (sau echivalentul lor).

Proiectul de lege prevede unele liberalizări ale operaţiunilor valutare menţionate, printre care liberalizarea operaţiunilor valutare supuse autorizării de BNM (cu unele excepţii) în sumă de pînă la 10 000 euro (sau echivalentul lor).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...