37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Carnetul de muncă va deveni istorie. Parlamentul decide de când se va întâmpla acest lucru

Carnetul de muncă va deveni istorie. Parlamentul decide de când se va întâmpla acest lucru

03.03.20171.314 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul examinează, în ședința de astăzi, un proiect de lege prin care se propune simplificarea procedurilor de raportare financiară și statistică pentru agenții economici. Una din prevederile documentului se referă la eliminarea carnetelor de muncă. Dacă documentul va trece de Legislativ, acestea vor dispărea chiar începând cu anul viitor.

Potrivit proiectului, se propune crearea unei platforme unice de raportare online, la care vor fi conectate Inspectoratul Fiscal de Stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale, Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Modificările vor fi efectuate pentru a exclude dublarea informației prezentate de agenții economici la instituțiile publice. În prezent, angajatorii sunt obligați să prezinte, în privința angajaților, cinci rapoarte diferite, care se referă la plățile salariale, impozitele aferente și unele aspecte referitoare la relațiile de muncă. În același timp, în document se menționează că în prezent aplicarea procedurilor de raportare existente impune costuri semnificative pentru autorități.

 

În urma implementării platformei unice, va fi creat raportul unificat FSIC16, care va elimina dublarea informațiilor prezentate de către agenții economici, inclusiv volumul acestora cu până la 40 la sută.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...