37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Care sunt costurile și pașii pentru înregistrarea unei mărci?

Care sunt costurile și pașii pentru înregistrarea unei mărci?

28.09.20161.356 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Costurile pentru înregistrarea unei mărci pot depăşi 600 de euro. Aici sunt incluse cheltuielile pentru crearea mărcii, dar și înregistrarea acesteia. Doar pentru a înregistra o marcă trebuie să scoți din buzunar minim 245 de euro.

Totodată, potrivit avocatului Ion Țîganaş, specializat în proprietatea intelectuală, „marca reprezintă un patrimoniu de mare valoare pentru orice persoană care îl deţine. Adesea, mărcile ajung să fie cunoscute de o lume întreagă, iar valoarea lor poate depăşi bugetul anual al unor state. Iată de ce procesului de înregistrare a mărcii trebuie să fie tratat cu profesionalism, corectitudine şi legalitate".

Mai multe detalii în infograficul de mai jos:

„Marca poate fi constituită din cuvinte (inclusiv nume de persoane), litere, cifre, desene, culori, combinaţii de culori, elemente figurative, forme tridimensionale, holograme, precum şi orice combinaţii de astfel de semne. Astăzi, marca nu mai reprezintă doar un simplu semn comercial, aceasta serveşte la individualizarea şi deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane de cele ale concurentului. Marca este cea care face legătura dintre producător şi consumator. Din aceste considerente, companiile preferă să investească în mărcile lor mult suflet, imaginaţie, timp şi resurse financiare", mai adaugă expertul în proprietate intelectuală, Ion Ţîganaş.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...