37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Care sunt cel mai bine și cel mai prost plătite munci în R. Moldova

Care sunt cel mai bine și cel mai prost plătite munci în R. Moldova

25.04.20141.188 views Ziarul Național
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Care sunt cel mai bine și cel mai prost plătite munci în R. Moldova

Salariul mediu lunar a crescut cu circa zece la sută în luna februarie curent, în comparație cu perioada similară a anului trecut. Potrivit Biroului Național de Statisitică (BNS), în februarie curent salariul mediu a fost de 3 717,9 lei, mai mult cu 9,8 la sută față de februarie 2013.

În sfera bugetară, câştigul salarial mediu a constituit 3 492 de lei, iar în sectorul privat - 3 815,3 lei.

Astfel, cei mai plătiți lucrători au fost cei din sfera informațiilor și comunicațiilor care au primit un salariu de circa șapte mii și jumătate de lei. Aceștia sunt urmați de angajații de la producția și furnizarea de energie electrică, termică și gaze, care au primit un salariu de peste șase mii de lei.

La polul celălalt se află angajații din domeniul agricultură, silvicultură și pescuit care au primit un salariu de puțin peste două mii de ei.

Puțin peste 2 000 de lei au primit și angajații din domeniul alimentației publice, artă, activități de recreere și agrement.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Iar cel mai cel mai prost salariu il au ajutorii de educatori de la gradinite, servitoarele din scoli si bucataresele din scoli si gradinite NU UITATI SI DE EI!!! ei au salariul curat in jurul la 1 mie lei (((

  2. V spune:

    mii de mirare,ca au uitat sa zica de salariile celor ce activeaza in sfera bancara!!!! Acolo deridicatoarele primesc in jurul la 5000 mii!!!! Ce de mai vorbit de alti lucratori de la banci???!!!! …E adevarat,ca cu totul se uita de salariile celora,care le-a descris Victoria!!! Rusine sa-i fie Statului nostru de asa salarii pentru personalul,care are grija de jeneratia noastra viitoare!!!Cum sa traeasca bietii oameni cu un salariu de 1 mie lei???!!!Au si ei copii,servicii comunale si mai trebue sa manince si sa se imbrace???!!!!…Dar cine se ghindeste la dinsii,daca nici Statistica nu le ea in evidenta???!!!

  3. Corina spune:

    Ce sa mai vorbim de contabilii din sfera bugetara, ca sunt la un nivel cu paznicii si deridicatoarele…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...