37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Care sunt asiguratorii din Moldova cu numărul cel mai mare de plângeri din partea clienţilor?

Care sunt asiguratorii din Moldova cu numărul cel mai mare de plângeri din partea clienţilor?

20.10.20162.140 views xprimm.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

In primele sase luni ale anului curent, consumatorii au formulat 182 de petitii la adresa companiilor de asigurare din Moldova, arata datele publicate recent de catre autoritatea de supraveghere (CNPF).

60% dintre plangerile primite au vizat o singura companie de asigurare - ASITO - companie se afla in procedura de administrare speciala. La sfarsitul lunii iunie ASITO avea 19.569 de asigurati si obligatii totale de 347 milioane lei. Mai multe detalii aici.

Potrivit aceluiasi raport al CNPF, pe segmentul de asigurari generale cele mai multe plangeri se refera la asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) - 50% din petitii, urmata de asigurarile de accidente - 7,7%, bunuri (7,14%) si CASCO (6,6%). In total, asigurarile generale au generat circa 73% din petitiile primite de la asigurati, iar restul de 27% - asigurarile de viata.

Este important de precizat ca numarul total al plangerilor reprezinta 0,025% din numarul contractelor valabile incheiate de asiguratori si 1,28% din numarul total de daune avizate, mai arata datele CNPF.

Nota: In perioada raportata, primele brute subscrise de companiile de asigurare active au crescut cu aproape 10%, comparativ cu S1 2015. Un procent de 93,9% a revenit asigurarilor generale, in timp ce asigurarile de viata detin o cota de 6,05% din totalul subscrierilor companiilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...