37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Care este cea mai întâlnită metodă de evaziune fiscală la trecerea graniței, care periclitează activitatea agenților economici

Care este cea mai întâlnită metodă de evaziune fiscală la trecerea graniței, care periclitează activitatea agenților economici

14.09.2016449 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

"Serviciul Vamal utilizează toate instrumentele de care dispune pentru asigurarea unei concurențe loiale în rândul antreprenorilor și respectiv, ameliorarea climatului investițional. În acest sens, mizăm pe dezvoltarea comunicării cu mediul de afaceri, astfel încât să ne conjugăm eforturile în contracararea oricăror tipuri de evaziuni care afectează activitățile comerciale echitabile." - a declarat Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în cadrul întrevederii cu reprezentanții unora dintre cele mai mari companii importatoare de climatizatoare.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte ce vizează impedimentele care periclitează activitatea agenților economici care comercializează sisteme pentru condiționarea aerului. Printre cele mai frecvente se numără schemele de evaziune la importul echipamentelor date, inclusiv prin diminuarea valorii acestora, astfel încât să se încadreze în limita cuantumului neimpozabil de 300 de euro.

În acest context, Directorul General al Vămii a dispus pentru o examinare exhaustivă a acestui fenomen și respectiv, înaintarea unor soluții viabile de ameliorare a situației expuse. Totodată, Vitalie Vrabie le-a solicitat agenților economici vizați o eficientizare a colaborării instituite, în special, prin furnizarea informațiilor cu tangență la cazurile examinate.

La rândul lor, agenții economici prezenți au apreciat demersurile Serviciului Vamal privind soluționarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri, precum și receptivitatea manifestată în raport cu aceștia.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...