37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Candu are răspuns pentru dificultăţile Draexlmaier: Soluţia fiscală individuală anticipată!

Candu are răspuns pentru dificultăţile Draexlmaier: Soluţia fiscală individuală anticipată!

30.11.2012889 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Candu are răspuns pentru dificultăţile Draexlmaier: Soluţia fiscală individuală anticipată!

Deputatul PD Adrian Candu declară că a înregistrat la Parlament un proiect de lege care ar veni să soluţioneze cazurile precum cel în care a fost implicat compania germană Draexlmaier, notează UNIMEDIA.

Potrivit sursei, este vorba de implementarea unei practici internaţionale. „Proiectul de lege se referă la implementarea în legislaţia R. Moldova a unei practici internaţionale - atunci când există interpretări diferite a unei legi fiscale. Fără a intra în multe detalii, pot să vă spun că problema companiei Draexlmaier a fot generată de interpretarea diferită a legii fiscale de către autorităţile fiscale din Bălţi și Centru”, a spus Candu.

Deputatul a spus că pentru a preveni acest lucru pe viitor, propune soluţia fiscală individuală anticipată. „Dacă există o interpretare diferită a legii, contribuabilul, conform legii, va avea dreptul să se adreseze organului fiscal, iar acesta, în termen de 60 de zile, este obligat să emită soluţia individuală anticipată în care se interpretează dispoziţii legale cu privire la o anumită situaţie. Chiar dacă legislaţia se mai schimbă peste ani, contribuabilul nu va răspunde în nici un fel, fără să se recalculeze impozite, fără să fie plătite penalităţi. Această procedură ar urma să fie una gratuită”, a mai spus sursa.

Candu a declarat că documentul va cere Guvernului să vină în termen de 60 de zile cu astfel de soluţii și pentru vamă, dar și pentru domeniul asigurărilor sociale și medicale. „Ne dorim ca astfel de acorduri să se răsfrângă asupra mai multor domenii, acolo unde există relaţia contribuabil - stat și se achită taxe sau impozite”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că, potrivit publicaţiei Adevărul, concernul german Draexlmaier urma să renunţe la o investiţie de 15 milioane de euro în Republica Moldova, din cauza hărţuirii la care este supus investitorul de către Serviciul Fiscal.

 

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...