37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Campania de informare a contribuabililor ,,Activează legal – activează în siguranță” – continuă. Primele rezultate ale neconformărilor din acest an.

Campania de informare a contribuabililor ,,Activează legal – activează în siguranță” – continuă. Primele rezultate ale neconformărilor din acest an.

26.05.2017321 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de informare și conformare benevolă a contribuabililor cu privire la aspectele fiscale în desfășurarea activității de întreprinzător de către persoanele fizice.

Acțiunea cu genericul ,,Activează legal - activează în siguranță" a reînceput din 25 mai 2017, se desfășoară pe întreg teritoriul țării și se va încheia la 5 iunie, curent.

Campania a luat start în capitală. Funcționarii fiscali vor merge la 38 piețe din municipiul Chișinău, distribuind 2500 pliante cu informații vis-a-vis de modificările din Codul fiscal privind formele organizatorico-juridice ale antreprenorialului. Fiscaliștii informează comercianții care doresc să desfășoare activității de comerț cu amănuntul/prestări servicii către populație, desfășurate prin intermediul unităților comerciale staționare sau staționare provizorie, unităților mobile asupra pașilor pe care trebuie să îi urmeze pentru a activa legal. În vederea evitării situațiilor de sancționare Serviciul Fiscal de Stat recomandă întreprinzătorilor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

Totodată, în cadrul acestei campanii, funcționarii fiscali demonstrează comercianților procesul de utilizare a aparatului de casă și control.

În total, în perioada campaniei de informare, funcționarii fiscali vor distribui 7500 pliante, în toate raioanele țării.

Menționăm, că în rezultatul campaniilor de informare, angajații fiscali vor desfășura și acțiuni de verificare a conformării comercianților la prevederile legale. Astfel, în rezultatul campaniei anterioare, au fost desfășurate verificări de specialitate în toate piețele din țară, în perioada 1-12 mai 2017.

Ca rezultat, al controalelor efectuate persoanelor fizice care practică activitate ilicită de întreprinzător, angajații fiscali au întocmit 516 procese verbale, în baza art. 263 (1) Codul contravențional. Dintre acestea: 150 de procese verbale au fost întocmite în municipiul Chișinău, 152 - Nord, 55 - Sud și 159 - Centru.

De către SFS vor fi aplicate sancțiuni cu privire la contravenție în sumă de 1 714 mii lei.

SFS informează: în rezultatul acțiunilor de popularizare vor urma și alte verificări a legalității desfășurării activității de întreprinzător de către persoanele fizice. Persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației - riscă amendă!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...