37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Camera de Licențiere va avea dreptul să suspende emiterea, prelungirea și reînnoirea licențelor prin intermediul sistemului e-Licențiere

Camera de Licențiere va avea dreptul să suspende emiterea, prelungirea și reînnoirea licențelor prin intermediul sistemului e-Licențiere

22.11.2016496 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Camera de Licențiere din Moldova va avea dreptul să suspende emiterea, prelungirea și reînnoirea licențelor prin intermediul sistemului e-Licențiere pentru anumite sectoare, în cazul detectării neregulilor în cadrul acestui sector.

Regula este stipulată în modificările la legea cu privire la reglementarea activității de întreprinzător prin licențiere, adoptată de parlament în primă lectură.

Conform modificărilor propuse, Camera de Licențiere va avea dreptul să suspende imediat procesul de eliberare, prelungire și reînnoire a licențelor pentru anumite sectoare, în cazul în care sistemul nu va reacționa sau dacă vor fi identificate încercări de a manipula programul prin introducerea informațiilor false cu privire la eliberarea, reemiterea sau extinderea licenței.

Adoptarea și punerea în aplicare a modificărilor propuse va duce la prevenirea riscului de fraudă în sistemul e-Licențiere și va consolida legitimitatea deciziilor luate de administrația Camerei de Licențiere.

Potrivit autorilor proiectului, prevederile vor îmbunătăți eficiența cadrului de reglementare a procesului de acordare a licențelor în afaceri, vor stabili un instrument de asigurare a intervenției rapide a autorităților în cazul în care sistemul e-Licențiere nu va reacționa, dar și în cazul manipulării tendențioase a programului.

Amendamentele au fost propuse după ce cinci angajați ai Camerei de Licențiere, inclusiv directorul adjunct, și-au depășit atribuțiile de serviciu în cazul utilizării sistemului e-Licențiere și au cauzat statului prejudicii în sumă de 15 milioane de lei.

Aceștia sunt suspectați de eliberare ilegală a licențelor și extinderea lor prin intermediul sistemului e-Licențiere câtorva companii care activează în domeniul jocurilor de noroc.

În acest caz a fost intentat un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, iar suspecții riscă până la 10 ani de închisoare. Ministerul Economiei a revocat din funcție întreaga conducere a Camerei de Licențiere și a suspendat procesul de eliberare a licențelor în domeniul jocurilor de noroc până la stabilirea tuturor circumstanțelor cazului.

Camera de Licențiere a suspendat licențele a 65 de agenți economici care activează în domeniul jocurilor de noroc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...