37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cîte case de schimb valutar și cum au fost pedepsite de BNM

Cîte case de schimb valutar și cum au fost pedepsite de BNM

24.10.2017808 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De la începutul anului 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM), în urma inspecțiilor efectuate, a pedepsit peste 100 de case de schimb valutar.

Totodată, 9 dintre acestea au fost revocate, iar activitățile a 21 dintre ele au fost suspendate pentru perioade diferite, relatează NOI.md.

Conform datelor BNM, în special, licențele au fost retrase de la casele de schimb valutar Tango-X, Val-B Schimb, Favolosa, Soveren Electronic, Claris-Schimb, Detector- Schimb, Demicris, Eurodolar (toate din mun. Chișinău) și Freedom (Cahul).

În plus, de la începutul acestui an, decizii de a suspenda activitatea pentru diferite termene - de la 5 la 180 de zile - au fost luate în raport cu 21 de case de schimb, inclusiv 17 din Chișinău și câte una din Cahul, Bălți, Soroca și Căușeni.

Pedeapsa cea mai severă BNM a aplicat-o în raport cu casele de schimb valutar Mamulat Schimb, Mi Schimb Optim, Bitea, Mauritania și Eurodolar, ale căror licențe a fost suspendate pentru o perioadă de 180 de zile.

Diverse amenzi de la începutul anului au fost dispuse pentru 14 case de schimb, inclusiv 9 din Chișinău, 3 de la Cahul și 2 din Ungheni. Alte 60 au primit avertismente.

Potrivit BNM, la 1 octombrie curent, în Moldova erau înregistrate 380 de case de schimb valutar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...