37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cât de stabil este Codul Fiscal al României

Cât de stabil este Codul Fiscal al României

06.10.20111.215 views Money.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cât de stabil este Codul Fiscal al României

 

România are cel mai instabil Cod Fiscal între patru ţări emergente din regiune, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă financiară Accace. Patru din cinci companii active în regiune definesc Codul Fiscal al României drept instabil şi spun că nu permite elaborarea unor strategii coerente pe termen lung.

În schimb, toate firmele chestionate au definit Codul Fiscal al Bulgariei drept stabil. Codul Fiscal din România este considerat instabil de către cele mai multe companii care activează în regiune - 80%, la distanţă de sistemul fiscal din Cehia, unde 60% din respondenţi afirmă acest lucru, reiese din studiul companiei de consultanţă Accace. La polul opus se află Bulgaria, unde toate firmele chestionate au definit Codul Fiscal drept stabil şi predictibil, dar şi Slovacia, unde majoritatea firmelor au împărtăşit această opinie.

În acest context, peste 90% din firmele care desfăşoară activitate şi în România spun că sistemul fiscal actual nu le permite construirea unor strategii de business coerente pe termen lung. În schimb, firmele consideră că mediul din Bulgaria permite elaborarea strategiilor. Pe de altă parte, doar 25% dintre firme consideră acceptabil nivelul taxelor din România, în timp ce toţi respondeţii spun că taxele din Bulgaria sunt adecvate.

Contribuţiile sociale sunt văzute ca principala problemă cu care se confruntă companiile în urma modificărilor aduse Codului fiscal, mai ales modalitatea ambiguă de stabilire a nivelului contribuţiilor. Studiul Accace a fost efectuat în Bulgaria, Cehia, România şi Slovacia în perioada august-septembrie 2011 în rândul companiilor medii şi mari care îşi desfăşoară activitatea în regiune.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Lasa sa se uite la codul nostru fiscal si atunci nimeni nu o sa se plinga

  2. Victoria spune:

    Dar cineva a facut oare vreun studiu referitor la „stabilitatea” Codului nostru Fiscal,comparativ cu aceias Rominie,sau alte tari apropiate(kear din fosta URSS)??? Sa ne clarificam la noi in tara si pe urma sai „jelim” si „compatimim” pe vecini……..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...