37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Bugetul de stat pentru anul 2012 va fi REVIZUIT

Bugetul de stat pentru anul 2012 va fi REVIZUIT

18.05.20121.288 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bugetul de stat pentru anul 2012 va fi REVIZUIT

Premierul Vlad Filat a anunţat că Bugetul de stat pentru anul 2012 va fi revizuit. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe susţinute în comun cu şeful misiunii FMI, Nikolay Gueorguiev.

Vlad Filat a declarat că economia se confruntă cu mai multe probleme. Din această cauză, creşterea economică în 2012 nu va fi de 4,5%, cum prognoza anterior Guvernul, ci de 3 la sută. De asemenea, Guvernul este nevoit să majoreze deficitul bugetar de la 0,9%, cât este prevăzut în Bugetul de Stat, până la 1,2 la sută. De asemenea, autorităţile vor să introducă, de la 1 ianuarie 2013, cota standard a TVA de 20 la sută pentru produsele agricole.

Totodată, Guvernul preconizează să facă, în viitorul apropiat, rectificări la Legea Bugetului de Stat, pentru a racorda toţi indicatorii macroeconomici la noile realităţi. La rândul său, şeful misiunii FMI, Nikolay Gueorguiev, a menţionat că, în ansamblu, Guvernul a asigurat indicatorii economici, dar că principala problemă rămâne acumularea impozitelor. 

"Printre obiectivele pentru 2012 este creşterea economică de 3%. Vom întreprinde o serie de măsuri privind înregistrarea automobilelor. Programul trebuie să fie implementat, iar parametrii trebuie realizaţi. Vom acţiona având la bază realităţi nu dorinţe. Vom acţiona pentru a menţine bugetul în parametrii necesari. Astfel, creşterea economică va ramâne intactă. Acţiunile noastre se vor axa pe menţinerea unei inlflaţii joase şi stabile, fortificare cadrelor de dare a datoriilor. Vom efectua reformele în învăţământ, în domeniul agriculturii, sănătăţii. Vom îmbunătăţi climatul de afaceri", a punctat şeful Executivului.

La rândul său, şeful misiunii FMI în Republica Moldova, Nicolai Guergiuev a declarat că misiunea FMI a ajuns la un acord comun cu autorităţile Moldovei privind revizuirea celui de-al cincilea program finanţat în cadrul mecanismului de creditare. " Aceste condiţii slabe din Uniunea Europeană vor fi compensate parţial de creşterea riguroasă din cadrul CSI. Ne aşteptăm ca, în 2012, creşterea reală a PIB-ului să fie la nivel de 3%, în timp ce deficitul contului curent rămâne a fi încă la un nivel ridicat de aproximativ 1,2% din PIB", a punctat oficialul.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Ma indoesc,ca deficitul bujetului va fi numai de 1.2 la suta…De,fapt,daca nu va fi nevoie inca de kiteva masini de lux(de sute de mii de lei extrase din bujet)pentru functionarii de stat,sau nu se vor majora salariile aceiasi functionari de Stat,apoi-poate,cumva,cumva se va obtine 1.2 la suta…Insa,un plus pentru aceasta, inca va fi,daca o sa mai scadeti indemnizatiile si compensatiile paturilor vulnerabile,no sa ridicati pensia si o sa majorati amenzile si penalitatile (elaborind Leji,care le inteleg numai ei!!!)persoanelor juridice…Inca nu vati ghindit la aceasta,stimati parlamentari???!!!……Dar,pina la sfirsitul anului mai este………..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...