37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Bugetarii vor avea o mini-vacanță de patru zile! 7 martie este declarată zi liberă

Bugetarii vor avea o mini-vacanță de patru zile! 7 martie este declarată zi liberă

02.03.20161.338 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele care muncesc la stat vor avea liber nu doar de 8 martie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii, ci și luni, pe data de 7 martie. Astfel, bugetarii se vor odihni patru zile de pe 5 până pe 8 martie. Ziua liberă urmează să fie recuperată sâmbătă, 12 martie, potrivit unei Hotărâri de Guvern, aprobată la 16 decembrie de Cabinetul de miniştri în exerciţiu.

Astfel, pentru menţinerea balanţei timpului de lucru în luna respectivă, Executivul a modificat graficul de muncă al angajaţilor în instituţiile bugetare.

Hotărârea respectivă a fost aprobată în conformitate cu prevederile Codului muncii, potrivit cărora Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Documentul mai prevede că instituţiile publice locale şi centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura activitatea eficientă a instituţiilor subordonate în ziua de 12 martie 2016.

Conform calendarului pentru anul 2016, alte zile lucrătoare sau de odihnă nu necesită a fi transferate.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    bugetarii pot sa iasa la lucru si duminica. nu vad diferenta intre simbata si duminica. toata lumea stie- simbata se doarme. preschimbarea graficului dauneaza. mai consultativa oameni buni si cu sectorul privat, ptr a va invata cum sa asigurati „activitatea eficienta” in zilele de simbata. este eronata abordarea asta cu lucratu simbata. inca o data repet: simbata se doarme, si se merge la biserica.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...