37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Bogătaşii francezi: Vrem să plătim mai multe impozite

Bogătaşii francezi: Vrem să plătim mai multe impozite

23.08.20111.064 views Money.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bogătaşii francezi: Vrem să plătim mai multe impozite

 

Sună neobişnuit această cerere, dar este cât se poate de reală...16 bogătaşi francezi se declară dispuşi să plătească "o contribuţie excepţională" pentru a ajuta la însănătoşirea finanţelor publice.

Săptămînalul Nouvel Observateur publică extrase dintr-o scrisoare semnată de 16 bogătaşi francezi cer taxarea suplimentară a marilor averi: printre aceştia Liliane Bettencourt, moştenitoarea imperiului L'Oréal, patronul Société Générale, Frédéric Oudéa, cel al grupului Total, Christophe de Margerie şi preşedintele Air France, Jean-Cyril Spinetta. Printr-o aşa-numită contribuţie excepţională, cei 16 se declară dispuşi să participe la efortul naţional de reducere a deficitului bugetar, într-un moment în care guvernul se pregăteşte să anunţe măsuri economice vizând coborârea acestuia sub 5,7% din PIB în 2011.

 "Când deficitul din finanţele publice şi perspectivele de agravare a datoriei de stat ameninţă viitorul Franţei şi al Europei, când guvernul cere tuturor un efort de solidaritate, considerăm că este necesar să participăm şi noi", arată semnatarii scrisorii ce va fi publicată în întregime joi de Nouvel Observateur. Am beneficiat de un model francez şi de un mediu european de care ne simţim ataşaţi şi pe care dorim să le păstrăm, mai scriu cei 16. Este reacţia franceză la declaraţia de săptămâna trecută a miliardarul american Warren Buffett, care a spus că statul, aflat la ananghie, este prea blând cu el şi cei asemenea lui.

 Soluţia instituirii unei taxe asupra marilor averi este ca şi adoptată în Franţa: sunt însă în discuţie modalităţile de aplicare. Guvernul a evocat un impozit de 1 până la 2% pentru persoanele al căror venit depăşeşte un milion de euro pe an. Potrivit unor calcule ale partidului la putere, ar fi vizate în jur de 30.000 de persoane, pentru un câştig estimat la 300 de milioane de euro.

Comentarii

  1. Vizitator spune:

    Si bogatasii moldoveni la fel : vrem sa „NU” platim impozite

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...