37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BNM menţine ratele la instrumentele de politică monetară

BNM menţine ratele la instrumentele de politică monetară

01.07.20111.108 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

BNM menţine ratele la instrumentele de politică monetară

 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei, în cadrul şedinţei din 30 iunie 2011, a decis să menţină la nivelul lunii curente ratele la instrumentele de politică monetară.

Astfel, rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt rămâne la nivelul actual de 8,0% anual. BNM menţine ratele de dobândă la creditele overnight la nivelul actual de 11,0 la sută anual şi la depozitele overnight la nivelul actual de 5,0% anual.

BNM a decis să menţină la nivelul de 14,0% din baza de calcul şi norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldoveneşti şi în valută străină.

Potrivit BNM, această decizie vizează ancorarea anticipaţiilor inflaţioniste, susţinerea în continuare a tendinţei de stabilizare a nivelului ratelor dobânzilor practicate de băncile licenţiate, precum şi optimizarea procesului de economisire a populaţiei.

Amintim că în cadrul şedinţei din 26 mai Consiliul de administraţie al BNM a Moldovei majorat cu 3 p.p., la nivelul de 14,0% din baza de calcul, norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldoveneşti şi în valută străină.

BNM informează că va promova în continuare un caracter prudent al politicii monetare, monitorizând şi anticipând evoluţiile macroeconomice interne şi externe, astfel încât prin utilizarea unui mix adecvat de instrumente monetare să asigure menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu.

Următoarea şedinţă a Consiliului de administraţie cu privire la politica monetară va avea loc pe data de 28 iulie 2011.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...