37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BNM continuă să relaxeze politica monetară: A redus rata dobânzii cu două puncte procentuale, până la 15%

BNM continuă să relaxeze politica monetară: A redus rata dobânzii cu două puncte procentuale, până la 15%

29.04.2016860 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rata aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt a fost redusă cu două puncte procentuale, de la 17 până la 15 la sută anual.

Decizia a fost luată astăzi de Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei.

„Decizia respectivă vizează ancorarea anticipaţiilor inflaţioniste în contextul readucerii şi menţinerii ratei inflaţiei în proximitatea ţintei de 5 la sută pe termen mediu, cu o posibilă deviere de ± 1.5 puncte procentuale", explică BNM într-un comunicat.

„Calibrarea graduală a conduitei politicii monetare, susţinută de aşteptările cu privire la reducerea ratei inflaţiei, urmăreşte favorizarea unui climat monetar capabil să stimuleze activitatea de creditare şi economisire, alături de adaptarea în continuare a mediului economic intern la volatilitatea şi incertitudinea aferente situaţiei macroeconomice externe", a adăugat banca centrală.

BNM a mai decis că rata de bază aplicată la creditele overnight să scadă cu două puncte procentuale, de la 20% la 18% anual, iar la depozitele overnight - de la 14% până la 12%.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...