37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BNM ar putea interzice retragerea valutei străine de pe conturi

BNM ar putea interzice retragerea valutei străine de pe conturi

16.05.2016859 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Națională a Moldovei va obține dreptul de a interzice și restricționa operațiunile de retragere a valutei străine de pe conturile bancare în condițiile unei crize financiare sistemice.

Acest fapt este prevăzut de modificările la Legea privind reglementarea valutară adoptate în lectură finală, relatează NOI.md.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, introducerea acestor măsuri de protecție suplimentare a fost decisă ținînd cont de apariția pe piața serviciilor financiare a noilor furnizori de servicii de plată, precum și de consecințele crizei economice globale.

Modificările la Legea privind reglementarea valutară stipulează că, în condițiile unei crize financiare sistemice, ar putea fi introduse interdicții sau restricții la operațiunile de retragere a valutei străine (cash, fără numerar) de pe conturile în valută străină deschise în băncile licențiate, precum și de pe conturile în valută deschise de furnizorii nebancari de servicii de plată și ar putea fi permise doar operațiunile de retragere a valutei naționale.

Această măsură a fost recomandată de Misiunea tehnică a FMI încă în 2011.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...