37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BNM a retras licenţa Investprivatbank

BNM a retras licenţa Investprivatbank

19.06.20091.209 views Business Expert
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

BNM a retras licenţa Investprivatbank

Administraţia băncii „B.C. "INVESTPRIVATBANK" S.A., care de mai multă vreme se confruntă cu o criză de lichiditate, a anunţat că Banca Naţională a Moldovei i-a retras licenţa.

Potrivit ultimilor modificări la legislaţie, următorul pas ar fi desemnarea unui lichidator a bănci falite. BNM va ţine o conferinţă în cadrul căreia, probabil, va fi anunţată decizia băncii centrale.

Recent administraţia Investprivatbank recunoştea că se confruntă temporar cu o criză de lichiditate, însă a respins zvonurile precum că s-ar afla în prag de faliment.

„B.C. "INVESTPRIVATBANK" S.A. are de înfruntat anumite provocări generate în mod obiectiv de către actualul proces de recesiune, în speţă deteriorarea lichidităţii pe pieţele interbancare şi a calităţii portofoliului de credite cu consecinţe în afectarea disponibilului de lichidităţi", se spunea într-un comunicat de presă difuzat de bancă.

Banca se confrunta cu„cote exagerate de retragere a depozitelor, inclusiv înainte de termen, şi, respectiv,  o insuficienţă temporară de lichiditate, îndeosebi în valută străină.Cazurile relatate de către unele medii de informare privind întârzierile la plata depozitelor au fost generate în principal de acei clienţi care au dat curs unor zvonuri nefondate, grăbindu-se să-şi retragă masiv depozitele înainte de termen".

 

Comentarii

  1. Morarenco Artur spune:

    E un sfîrşit mai mult sau mai puţin logic.

Înregistrare

Restabilirea parolei