37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BNM a creat registrul riscului de credit

BNM a creat registrul riscului de credit

16.11.2016802 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a lansat un nou proiect - "Registrul riscului de credit".

Într-un comunicat al BNM se menţionează că proiectul oferă posibilitatea concentrării la Banca Naţională a informaţiilor detaliate, veridice şi prompte aferente riscului de credit la care se expun cele 11 bănci licenţiate. Registrul riscului de credit cumulează informaţia detaliată a băncilor cu privire la totalitatea creditelor acordate. Această informaţie se raportează către BNM, conform cerinţelor normative intrate în vigoare la 1 iulie 2016

În comunicat se menţionează că disponibilitatea datelor operative complexe permite băncii centrale să determine riscul respectiv nu numai pe sector, dar şi pe grupe de bănci sau la fiecare bancă în parte. Acest fapt contribuie la identificarea timpurie a riscurilor asociate portofoliilor de credite, asigurînd un proces de investigare analitică şi interpretativă la aplicarea acţiunilor corective întreprinse de Banca Naţională.

Proiectul de implementare a Registrului riscului de credit a fost iniţiat la 15 iunie 2015 în contextul alinierii la standardele internaţionale de promovare a unui sistem financiar puternic şi competitiv în baza gestionării adecvate a riscurilor, fiind parte componentă a centralei riscurilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...