37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BM oferă asistenţă financiară pentru dezvoltarea economiei

BM oferă asistenţă financiară pentru dezvoltarea economiei

01.04.20141.075 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

BM oferă asistenţă financiară pentru dezvoltarea economiei

Banca Mondială oferă 30 de milioane de dolari Republicii Moldova. Asistența financiară a fost aprobată de către Consiliul director al Grupului Băncii Mondiale și este acordată pentru susținerea Republicii Moldova în efortul de stimulare a creșterii economice prin îmbunătățirea mediului de afaceri, promovarea stabilității și dezvoltării sectorului financiar și ameliorarea echității și eficienței cheltuielilor publice.

„Asistenţa de 30 milioane de dolari oferă sprijin în contextul Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2020” și reprezintă o componentă esențială a Strategiei de parteneriat cu Republica Moldova pentru anii fiscali 2014-2017. Aceasta este prima dintr-o serie programatică de două operațiuni și este o continuare a celei mai recente operațiuni privind politicile de dezvoltare, orientată spre competitivitate, aprobată în noiembrie 2012”, se menționează într-un comunicat de presă al Băncii Mondiale.

Directorul oficiului Băncii Mondiale în Republica Moldova, Abdoulaye Seck, a declarat că susținerea financiară corespunde în întregime priorităților naționale de dezvoltare ale țării și își propune să vizeze reformele principale, sporind în același timp echitatea și eficiența investițiilor publice în scopul reducerii sărăciei și promovării creșterii economice.
„Avem plăcerea să susținem eforturile Republicii Moldova în vederea realizării creșterii economice durabile și incluzive prin tranziția spre un model de creștere bazat pe investiții, competitivitate sporită, inovații și exporturi”, a declarat Abdoulaye Seck.

De la aderarea Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari au fost alocați unui număr de 49 de proiecte în țară.

Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea mediului de afaceri, educația, asistența socială, guvernarea electronică, sănătatea și agricultura.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Bravo.Adry !!!! Respect !!!! Sint de acord cu toate!!! Kit va fi conducerea aceasta oribila in tara,atita o sa fie dezordine complecta in toate domeniile economiei Moldovei… Demult trebueau demisi aproape toti ministrii…Numai d-a Buliga, cu fraza ei „Spalti pelincutele”, va intra in istorie ca cel mai agresiv ministru(dupa parerea mea si nu nu mai)…De d-ul Timofte nici nu vreau sa vorbesc-nu merita….. Vai si amar de tarisoara noastra !!!!…Stimati,guvernanti,o sa ramineti fara cei,ce vau ales(o sa plece toti cei,ce va intretin) si pentru ce o sa mai cersiti credite????!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...