37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Birouri de autodeservire a contribuabililor

Birouri de autodeservire a contribuabililor

05.03.2013881 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Birouri de autodeservire a contribuabililor

Ca rezultat al lărgirii spectrului de servicii gratuite prestate contribuabililor şi asigurării unui nivel înalt al conformării benevole, în cadrul Serviciul Fiscal de Stat s-a decis crearea Birourilor de autodeservire a contribuabililor.

Începînd cu 15 martie 2013, în cadrul fiecărui IFS teritorial (Direcţiile Administrare Fiscală pe mun. Chişinău) vor fi create Birouri de autodeservire a contribuabililor, atît pentru persoanele fizice, cît şi persoanele juridice.

Misiunea principală al acestora este oferirea unor condiţii de maximă comoditate pentru prezentarea obligatorie de către subiecţii înregistraţi în calitate de plătitori TVA, a dărilor de seamă fiscale prin utilizarea metodelor automatizate de raportare electronică (art.187 alin.(21) din Codul fiscal).

Birourile de autodeservire a contribuabililor vor fi dotate cu aparate telefonice, ce vor avea posibilitatea apelării Direcţiei asistenţa contribuabililor din cadrul IFPS (0-8000-1525) şi a Secţiei de asistenţă a clienţilor din cadrul Î.S. „Fiscservinform” (82-22-22); calculatoare – cu posibilitatea accesării prin Internet a paginilor www.fisc.md şi servicii.fisc.md, asigurate cu acces la baza normativă „Moldlex”; panouri pentru informaţii şi materiale instructive; imprimante.

Iar pentru asigurarea unei funcţionalităţi eficiente a birourilor, în fiecare oficiu vor fi prezenţi cîte 2 inspectori calificaţi din cadrul Direcţiei administrare fiscală, ce vor acorda consultaţii cu referire la:

  • utilizarea serviciilor electronice destinate contribuabililor;
  • completarea şi transmiterea dărilor de seamă cu utilizarea metodelor automatizate de raportare.

De menţionat, toate serviciile oferite în cadrul Birourilor de autodeservire a contribuabililor vor fi gratuite!

Comentarii

  1. Victor spune:

    in toate raioanele tarii se va crea astfel de Birouri?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...