37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BERD va continua finanțarea proiectelor investiționale în Moldova

BERD va continua finanțarea proiectelor investiționale în Moldova

23.05.2016633 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Premierul Pavel Filip a avut vineri o întrevedere cu noul șef al Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din Republica Moldova, Dimitri Gvindadze.

Oficialii au discutat despre rezultatele cooperării cu echipa locală a BERD, programele investiţionale derulate în sectorul energetic, al mediului de afaceri, al infrastructurii drumurilor, sistemelor de apeducte și canalizare, precum și despre  perspectiva inițierii unor proiecte noi. În context, Pavel Filip a subliniat că programele derulate vin să răspundă necesităţilor mediului de afaceri și cetățenilor, totodată susţinând politicile Guvernului în aceste domenii.

De asemenea, Premierul Pavel Filip s-a referit la utilitatea suportului acordat de BERD în consolidarea Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, menționând că acesta reprezintă o platformă importantă de discuții cu mediul de afaceri în identificarea problemelor și a soluțiilor de depășire a acestora.

"Aveți toată deschiderea noastră și sunt sigur că vom avea parte de mai multe proiecte investiționale, iar Guvernul va acorda tot sprijinul în eliminarea eventualelor dificultăţi în acest sens", a conchis Pavel Filip.

La rândul său, Dimitri Gvindadze a declarat că Banca va susține reformele inițiate de Guvern pentru stabilizarea situației macro-economice prin acordarea suportului consultativ, a asistenței tehnice în elaborarea politicilor și fortificarea capacităților Guvernului Republicii Moldova în realizarea reformelor.

Interlocutorii au mai discutat și despre proiectele ce urmează a fi implementate în Republica Moldova. În context, Dimitri Gvindadze a menţionat că dacă Guvernul va realiza toate angajamentelor asumate, inclusiv semnarea unui memorandum cu FMI, atunci, până la finele anului curent, BERD și BEI vor fi disponibile să semneze acordul de finanțare a gazoductului Ungheni-Chișinău în sumă de circa 90 milioane euro.

În ceea ce privește implementarea proiectului de interconexiune a liniilor electrice pe segmentul Isaccea-Vulcăneşti-Chişinău cu un buget total de 140 milioane de euro, directorul BERD a confirmat intenţia de a oferi 60 milioane de euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare derulează actualmente în Moldova 48 de proiecte în valoare de 0,5 miliarde de euro.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...