37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BERD va acorda finanţări în sumă de 80 milioane de euro pentru susţinerea sectorului privat din R. Moldova

BERD va acorda finanţări în sumă de 80 milioane de euro pentru susţinerea sectorului privat din R. Moldova

25.02.2013716 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

BERD va acorda finanţări în sumă de 80 milioane de euro pentru susţinerea sectorului privat din R. Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda 80 milioane de euro pentru susţinerea businessului mic şi mijlociu, a creditării ipotecare şi de leasing, dezvoltarea produselor de asigurare din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

BERD anunţă pe pagina sa oficială că proiectul de finanţare urmează să fie discutat de Consiliul executiv al băncii pe 16 aprilie.

Finanţările oferite de BERD vor facilita dezvoltarea creditării întreprinderilor mici şi mijlocii, a creditării ipotecare, finanţării retail, dezvoltării produselor de leasing şi de asigurare. Banii vor fi acordaţi prin instituţiile financiare partenere ale BERD. Banca Europeană se aşteaptă ca îmbunătăţirea eficienţei bancare şi creşterea volumului de finanţare va duce la creşterea competitivităţii în Moldova, va stimula inovaţiile şi orientarea spre client.

Asistenţa financiară acordată de BERD va avea ca efect consolidarea capacităţii de creditare a sectorului financiar din Moldova, asigurarea unui mediu mai eficient şi pe termen lung de finanţare a IMM-urilor prin credite şi produse de leasing, mai menţionează BERD.

În anul 2012, banca a oferit 94 de milioane de euro pentru implementarea a 13 proiecte în Moldova. Una din direcţiile prioritare a fost domeniul energetic şi creditarea proiectelor de eficienţă energetică.

Cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au fost implementate, din anul 1992, circa 90 de proiecte. Investiţiile BERD în Republica Moldova depăşesc 700 milioane de euro, iar volumul total al investiţiilor atrase de bancă (inclusiv din banii donatorilor) depăşeşte 1,1 miliarde de euro, notează MOLDPRES.

Comentarii

  1. iulius spune:

    şi unde s-au dus banii???….

  2. xxx spune:

    Iulius inca mai intrebi? da de unde crezi ca se construiesc casi frumpase si se procura masini scumpe??? pe propietarii si intrebati

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...