37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   BCE păstrează dobânzile la minime istorice și continua relaxarea cantitativă până în 2017

BCE păstrează dobânzile la minime istorice și continua relaxarea cantitativă până în 2017

03.06.2016671 views InCont.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, joi, sa nu modifice dobanzile, coborate in luna martie la minime istorice, informeaza Reuters.

Intr-un comunicat de presa al BCE, institutia precizeaza ca, la sedinta care a avut loc la Viena, consiliul guvernatorilor a lasat dobanda de politica monetara la nivelul zero.

De asemenea,, dobanda la facilitatea de creditare marginala a fost mentinuta la 0,25%, iar dobanda la depozite, care se aplica bancilor care stocheaza lichiditatile in exces la banca centrala pentru o perioada de 24 de ore, a fost lasata la minus 0,40%.

Totodata, BCE a revizuit in crestere la 1,6% estimarile privind avansul economic al zonei euro in acest an, precum si cele de inflatie pana la 0,2%. In precedentele sale estimari, care dateaza din luna martie, BCE miza in acest an pe o crestere a Produsului Intern Brut al zonei euro de 1,4% si pe o inflatie de 0,1%.

"In viitor, ne asteptam ca revenirea economica sa continue intr-un ritm moderat dar constant. Revenirea economica continua sa fie afectata de perspectivele modeste de pe pietele emergente, de ajustarea bilanturilor in mai multe sectoare precum si de implementarea lenta a reformelor structurale", a declarat jpresedintele BCE, Mario Draghi, dupa sedinta Consiliului guvernatorilor BCE.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...