37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Baza generalizată a practicii fiscale – răspunsuri la întrebări

Baza generalizată a practicii fiscale – răspunsuri la întrebări

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Baza generalizată a practicii fiscale – răspunsuri la întrebări

 

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat anunţă despre lansarea de către Serviciul Fiscal de Stat a unui nou produs - Baza generalizată a practicii fiscale.

Baza generalizată a practicii fiscale constituie fundamentul unic la aplicarea legislaţiei fiscale atît pentru contribuabili, cît si pentru funcţionarii fiscali. Prezenta Bază este aprobată prin Ordinul şefului IFPS nr.637 din 31 decembrie 2010 şi reprezintă poziţia oficială a Serviciului Fiscal de Stat  expusă în întrebări şi răspunsuri.

Pentru comoditatea vizitatorilor site-ului, materialele din Bază sunt grupate în conformitate cu structura existentă a titlurilor din Codul fiscal. La modificarea legislaţiei fiscale vor fi efectuate actualizările respective a întrebărilor şi răspunsurilor din Baza menţionată. Completarea Bazei se va efectua nu doar în cazul modificării legislaţiei fiscale, dar şi odată cu apariţia întrebărilor la contribuabili privind aplicarea legislaţiei fiscale, adresate Serviciului Fiscal de Stat.

IFPS îşi exprimă speranţa că introducerea mecanismului de utilizare a Bazei generalizate în practica administrării fiscale va permite informarea la timp şi în măsură deplină a contribuabililor privind întrebările  ce ţin de aplicarea legislaţiei fiscale, precum şi va micşora numărul de contradicţii, care apar în cadrul controalelor fiscale.

 

 

Comentarii

  1. Adrian spune:

    In multe cazuri Fiscul interpreteaza altfel decit contribuabilii, si atunci cind nu vei fi de acord cu practica fiscala (care printre alte dupa cite eu inteleg nu are mare valoare juridica) ce o sa fie atunci ????
    Sper ca o sa iasa ceva bun din aceasta, dar probabil va iesi ca intotdeauna :)))))

  2. Adrian spune:

    La moment este completata baza numai la categoria TVA http://www.fisc.md/ro/baza/TVA/

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...