37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 455 din 20.11.2017

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 455 din 20.11.2017

24.11.2017
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (30.2.5)
    Cine este subiect al plății pentru emisiile de poluanți ale surselor staționare, plății pentru deversările de poluanți, plății pentru depozitarea deșeurilor de producție, dacă în cadrul contractului de locațiune a bunului imobil, locatarul desfășoară activitatea sa economică?

În conformitate cu art.6 alin.(1), art.9 alin.(1) și art.10 alin.(1) din Legea privind plata pentru poluarea mediului nr.1540-XIII din 25 februarie 1998, subiecți ai plății pentru emisiile de poluanți ale surselor staționare, plății pentru deversările de poluanți, plății pentru depozitarea deșeurilor de producție, sunt subiecții ce admit:

- emisii de poluanți în limitele normativelor stabilite;
- emisii de poluanți cu depășirea normativelor stabilite;
- deversări de poluanți în limitele normativelor stabilite;
- deversări de poluanți cu depășirea normativelor stabilite;
- depozitează deșeuri pe teritoriul întreprinderii;
- depozitează deșeuri în amplasamente autorizate în cantități ce depășesc normativele stabilite.

Totodată, potrivit art.2 alin.(1) şi alin. (2) din Legea privind plata pentru poluarea mediului nr.1540-XIII din 25 februarie 1998, subiecţii legii menţionate sunt persoanele juridice, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, şi persoanele fizice care desfăşoară activitate de întreprinzător, a căror activitate economică este generatoare de poluanţi. Obiectul legii îl constituie relaţiile care apar în legătură cu punerea în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului, emisiile (deversările) de poluanţi în mediu şi depozitarea deşeurilor de producţie.

Astfel, reieșind din prevederile menționate, în cadrul contractului de locațiune, subiect al plății pentru emisiile de poluanți ale surselor staționare, plății pentru deversările de poluanți și plății pentru depozitarea deșeurilor de producție, este acea persoană, a cărei activitate este generatoare de emisii (deversări) de poluanţi în mediu şi legată de depozitarea deşeurilor de producţie.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...