37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 337 din 19.09.2017

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 337 din 19.09.2017

19.09.2017
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (4.6.3.9)
    Rămâne oare dreptul la trecere în cont a accizului achitat la momentul procurării materiei prime accizate, în cazul returnării de către cumpărător a producţiei accizate fabricate din materia primă menţionată?

În conformitate cu prevederile pct.4 subpct.12) din Modul de completare a declaraţiei privind accizele, aprobat prin Ordinul Ministerului Finanţelor nr.11 din 16 ianuarie 2017, se admite înscrierea în Declaraţia privind accizele a rezultatelor cu semnul „minus" doar în cazul reflectării în aceasta a returului mărfurilor impozabile cu acciz subiectului impozabil cu accize.

Înscrierea datelor privind returul se efectuează într-un rând separat al Declaraţiei, în funcţie de necesitate, reflectându-se cu semnul „minus" indicatorii de la coloanele 5, 6, 8, 9 şi 10.

În parte ce ţine de dreptul trecerii în cont a accizului, este de menţionat că în conformitate cu prevederile art.125 alin.(1) din Codul fiscal, subiectului impunerii i se permite trecerea la cont a accizelor achitate la mărfurile supuse accizelor, utilizate în procesul de prelucrare şi/sau de fabricare pentru obţinerea altor mărfuri supuse accizelor.

Prin urmare, dacă mărfurile accizate returnate, ulterior se expediază din încăperea de acciz, atunci accizul achitat pentru mărfurile accizate utilizate în procesul de prelucrare şi/sau de fabricare pentru obţinerea mărfurilor expediate supuse accizelor se trece în cont, la expedierea ulterioară din încăperea de acciz.

Arhiva

În cazul returului de marfă supus accizului, în conformitate cu prevederile pct. 11 subpct. 12) din Regulamentul privind modul de solicitare a certificatului de acciz, de completare a declarației privind accizele și modul de evidență a mărfurilor supuse accizelor expediate (transportate) din încăperea de acciz, aprobat prin Hotarârea de Guvrn nr. 843 din 18.12.2009, în Declarația privind accizele se admite înscrierea, a rezultatelor cu semnul "minus" doar în cazul reflectării în aceasta a returului mărfurilor impozabile cu acciz subiectului impozabil cu accize. Înscrierea datelor privind returul se efectuează într-un rînd separat al Declaratiei, în funcție de necesitate, reflectându-se cu semnul "minus" indicatorii de la coloanele 5, 6, 8, 9 si 10. În parte ce ţine de dreptul trecerii în cont a acizului, este de menţionat că în conformitate cu prevederile art. 125 (1) din Codul fiscal, Subiectului impunerii i se permite trecerea la cont a accizelor achitate la mărfurile supuse accizelor, utilizate în procesul de prelucrare şi/sau de fabricare pentru obţinerea altor mărfuri supuse accizelor. Prin urmare, dacă mărfurile accizate returnate, ulterior se expediază din încăperea de acciz, atunci accizul achitat pentru mărfurile accizate utilizate în procesul de prelucrare şi/sau de fabricare pentru obţinerea mărfurilor expediate supuse accizelor se trece în cont.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...