37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 308 din 01.09.2017

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 308 din 01.09.2017

04.09.2017
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (28.5.18)
    Cum se va impozita cu TVA importul produselor informaţionale cu condiţia comercializării ulterioare a acestora pe teritoriul Republicii Moldova?

Potrivit prevederilor art.94 lit.c) din Codul fiscal subiecţi impozabili sunt persoanele juridice şi fizice, cu excepţia organizaţiilor social-politice, nerezidenţii care desfăşoară activitate de întreprinzător în Republica Moldova prin intermediul reprezentanţei permanente conform art. 5 pct.15), care importă servicii, indiferent de faptul dacă sînt sau nu sînt înregistraţi în calitate de plătitori de TVA

Concomitent specificăm că, conform art.95 alin. (1) din Codul fiscal, importul produselor informaţionale constituie obiect impozabil cu TVA.

Astfel, reieşind din cele expuse mai sus şi ţinînd cont de condiţiile prevederilor art.96 lit.a) din Codul fiscal, rezidentul Republicii Moldova, care a efectuat importul produselor informaţionale, urmează să calculeze şi să achite la buget TVA în mărime de 20 % (cota-standard) din valoarea acestuia.

Totodată, obligaţia de calculare şi achitare a TVA la comercializarea ulterioară pe teritoriul Republicii Moldova a produselor informaţionale importate, potrivit art.94 lit. a) din Codul fiscal îi survine subiectului impozabil înregistrat în calitate de plătitor al TVA.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...