37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 267 din 11.08.2017

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 267 din 11.08.2017

14.08.2017
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (29.2.5.14)
    Cum urmează să fie completată Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit în cazul în care persoana fizică direcționează un cuantum stabilit la art. 152 din Codul fiscal din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către beneficiarii desemnării procentuale?

În conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul de completare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET15), aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr.102 din 3 iulie 2017, informația privind direcționarea a unui cuantum din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către beneficaiarii desemnării procentuale se va reflecta în secțiunea a șasea „Desemnarea procentuală" a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET15).

Astfel, la poziția „M1" este indicată mărimea cuantumului desemnării procentuale stabilit la art. 152 din Codul fiscal, iar la poziția „M2" se indică codul fiscal al beneficiarului desemnării procentuale.

Arhiva

În conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul de completare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET15), aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 834 din 1 decembrie 2015, informația privind direcționarea a unui cuantum din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către beneficiarii desemnării procentuale se va reflecta în secțiunea a șasea „Desemnarea procentuală" a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET15).

Astfel, la codul „M1" se indică mărimea cuantumului desemnării procentuale stabilit la art. 152 din Codul fiscal.

La codul „M2" se indică codul fiscal al beneficiarului desemnării procentuale.

2. (29.2.8.3)
    Cum se reflectă în Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit donația mijloacelor bănești constatate ca venit impozabil?

În conformitate cu prevederile art. 21 alin. (4) din Codul fiscal, precum și ale Regulamentului privind modul de completare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (formularul CET15), aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr.102 din 3 iulie 2017, la determinarea obiectului impozabil cu impozitul pe venit se va declara donația sub formă de mijloace bănești în partea în care aceasta depășește venitul impozabil obținut în perioada fiscală de raportare.

Astfel, la completarea Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, la poziția F2.1 se va reflecta suma donației mijloacelor bănești acordate efectiv, și la poziția F2 se va indica suma venitului aferent donației mijloacelor bănești constatate în scopuri fiscale (se indică valoarea pozitivă obținută din diferența (F2.1- F1).

Arhiva

În conformitate cu prevederile art. 21 alin. (4) din Codul fiscal, precum și ale Regulamentului privind modul de completare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (formularul CET15), aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 834 din 1 decembrie 2015, la determinarea obiectului impozabil cu impozitul pe venit se va declara donația sub formă de mijloace bănești în partea în care aceasta depăşeşte venitul impozabil obţinut în perioada fiscală de raportare.

Astfel, la completarea Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, în rîndul F2.1 se va reflecta suma donației mijloacelor bănești acordate efectiv, și în rîndul F2 se va indica suma venitului aferent donației mijloacelor bănești constatate în scopuri fiscale (se indică valoarea pozitivă obținută din diferența (F2.1- F1).

(Modificare în Baza generalizată a practicii fiscale în temeiul Legii nr. 281 din 16 decembrie 2016 (modificarea capitolului 5 din Codul fiscal), publicată în M.O., 2016, nr. 472-477/(5905-5910)

    Cum se reflectă în Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit a donației mijloacelor bănești?

În conformitate cu prevederile art. 42 din Codul fiscal, precum și Modului de completare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1398 din 08.12.2008, la determinarea obiectului impozabil cu impozitul pe venit se va declara donația sub formă de mijloace bănești.

Astfel, la completarea Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit, suma donației sub formă de mijloace bănești se va reflecta în rîndul 1.10 „Alte venituri" col. 2 „Sumele venitului brut obținut".

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...