37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 23 din 22.01.2018

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 23 din 22.01.2018

23.01.2018
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (29.2.4.13)
    Cum urmează a fi determinată baza valorică a activelor de capital vîndute care au fost obținute ca urmare a contractelor de societate civilă?

În conformitate cu art.1339 din Codul civil, prin contract de societate civilă, două sau mai multe persoane (asociaţi, participanţi) se obligă reciproc să urmărească în comun scopuri economice ori alte scopuri, fără a constitui o persoană juridică, împărţind între ele foloasele şi pierderile.

Potrivit art.39 din Codul fiscal, proprietatea privată nefolosită în activitatea de întreprinzător reprezintă activ de capital.

Baza valorică a activelor de capital constituie valoarea activelor confirmate documentar, conform art.42 din Codul fiscal. 

Astfel, baza valorică a activelor de capital vîndute, obținute ca rezultat a contractului de societate civilă, o constituie valoarea contribuției confirmate documentar convenite în contractul de societate civilă.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...