37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 201 din 05.07.2017

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 201 din 05.07.2017

06.07.2017
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (28.17.24)
    La ce cota a TVA se va impozita livrarea energiei electrice, energiei termice şi apa caldă pentru bunurile imobiliare aflate în sectoarele din cadrul întovărășirilor pomicole?

Potrivit prevederilor art.104 lit.b) din Codul fiscal, la cota zero a T.V.A. se impozitează livrarea energiei electrice, energiei termice şi apa caldă pentru bunurile imobiliare cu destinaţie locativă, indiferent de subiectul în a cărui gestiune se află aceste bunuri.

Concomitent specificăm că, modul de creare şi de ţinere a cadastrului bunurilor imobile, prin care se asigură recunoaşterea publică a dreptului de proprietate şi a altor drepturi patrimoniale asupra bunurilor imobile este expus în Legea cadastrului bunurilor imobile nr. 1543-XIII din 25.02.1998.

Totodată, potrivit art.36 alin.(1) din Legea menționată, înregistrarea drepturilor asupra bunului imobil este confirmată prin extrasul din registrul bunurilor imobile sau prin certificatul privind înscrierile în registrul bunurilor imobile.

Astfel, în cazul în care conform extrasului din registrul bunurilor imobile sau certificatului privind înscrierile în registrul bunurilor imobile, modul de folosință asupra bunurilor imobile nu este înscris ca fiind cu destinație locativă, livrarea energiei electrice, energiei termice şi apa caldă se va impozita cu TVA pe principii generale.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...