37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul IFPS nr. 175 din 15.02.2017

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul IFPS nr. 175 din 15.02.2017

16.02.2017
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (29.1.14.1)
    Care este regimul fiscal aplicat în cazul reorganizării și transmiterii proprietății între părțile implicate în reorganizare?
    În cazul lichidării sau reorganizării agentul economic urmează să țină cont de regulile stabilite în art. 59 din Codul fiscal.
    Astfel, conform prevederilor alin. (1) lit. c) al articolului menționat, orice reorganizare a agentului economic se consideră vînzare a acestui agent economic şi a tuturor activelor sale.
    Totodată, potrivit prevederilor alin. (2) lit. b) și c) al articolului menționat redistribuirea (transmiterea) proprietăţii agentului economic între părţile implicate în reorganizare nu se impozitează, însă orice compensaţie, primită de orice persoană (inclusiv de orice parte implicată în reorganizare), care nu constituie o cotă de participaţie în capitalul oricărei părţi se consideră plată în folosul beneficiarului.

2. (29.1.13.2)
    Care este regimul fiscal aplicat contribuabililor care prestează servicii rezidenților zonelor economice libere, dacă aceștia nu sunt rezidenți ai zonelor menționate?
    Articolul 49 din Codul fiscal stabilește facilitățile fiscale în exclusivitate pentru rezidenții zonelor economice libere.
    Cît privește veniturile obținute de către contribuabili care nu sunt înregistrați în calitate de rezidenți ai zonei libere, pentru serviciile prestate unui rezident al acestei zone, acestea se vor impozita în modul general stabilit de Codul fiscal.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...