37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Baruri și restaurante duty-free. Ce propun autoritățile

Baruri și restaurante duty-free. Ce propun autoritățile

26.03.20181.043 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Am putea avea baruri și restaurante duty-free la bordul navelor maritime. Legislația ar putea să fie modificată astfel încât, Agenția Servicii Publice, cu avizul Serviciului Vamal, va elibera licență persoanelor juridice pentru comercializarea mărfurilor în regim duty-free, în valută străină și lei moldovenești, în baruri și restaurante duty-free la bordul navei.

Potrivit amendamentelor prezentate pentru consultări publice, în barurile și restaurantele duty-free pot fi comercializate produse alimentare gata, cu consumare în local, precum și vânzarea băuturilor cu consumare în local.

Totodată, s-a propus modificarea Regulamentului de aplicare a destinațiilor vamale prevăzute de Codul vamal al Republicii Moldova în partea ce ține de acordarea dreptului mediului de afaceri de a introduce utilaj necesar procesului de producere a mărfurilor destinate exportului, în regim vamal de admitere temporară cu suspendarea totală de la plata drepturilor de import în condițiile exonerării de prezentare a garanției financiare.

În prezent, sunt stabilite categoriile de mărfuri și condițiile în care acestea pot fi plasate în regim vamal de admitere temporară cu suspendare totală de la plata drepturilor de import.

Utilajul necesar procesului de producere a mărfurilor destinate exportului nu se încadrează în condițiile stabilite în Hotărârea Guvernului nr.1140 din 02.11.2005, astfel acesta urmează a fi plasate în regim vamal de admitere temporară cu suspendare parțială de la plata drepturilor de import, ceea ce atrage după sine prezentarea unei garanții financiare pe toată perioada aflării mărfurilor în regim vamal.

Astfel, prin modificarea propusă se urmărește permiterea mediului de afaceri să investească în echiparea întreprinderilor prelucrătoare (regim de perfecționare activă) cu utilaj performant, fapt care inevitabil va duce la crearea noilor locuri de muncă, promovarea exportului/reexportului și dezvoltarea atât a sectorului în care activează întreprinderea, cât și a economiei în ansamblu.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...