37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Banca Națională a Moldovei a menținut rata de bază

Banca Națională a Moldovei a menținut rata de bază

29.08.2016884 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Națională a Moldovei (BNM) a menținut a doua lună consecutiv rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 10% anual, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat difuzat de BNM, Comitetul executiv al BNM a decis să mai mențină ratele de dobîndă la creditele overnight la nivelul actual de 13%, iar la depozitele overnight - la nivelul de 7% anual.

Totodată, se menţine norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în valută liber convertibilă la nivelul de 14% din baza de calcul, iar norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă - la nivelul de 35% din baza de calcul.

Potrivit BNM, decizia privind menținerea ratei de bază vizează ancorarea anticipaţiilor inflaţioniste în contextul readucerii și menţinerii ratei inflaţiei în proximitatea ţintei de 5% pe termen mediu, cu o posibilă deviere de ± 1,5 puncte procentuale.

Reprezentanții BNM subliniază că calibrarea graduală a conduitei politicii monetare urmărește asigurarea condițiilor monetare reale adecvate susținerii creditării și economisirii, precum și pentru impulsionarea cererii interne, alături de adaptarea în continuare a mediului economic intern la volatilitatea și incertitudinile din mediul extern.

Următoarea ședință a Comitetului executiv al BNM privind politica monetară va avea loc pe 29 septembrie 2016.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...