37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Banca Mondială a numit un nou director pentru Moldova

Banca Mondială a numit un nou director pentru Moldova

14.07.2014731 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Mondială a numit un nou director pentru Moldova

Banca Mondială l-a numit pe Alex Kremer în funcţia de Director regional al Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, transmite MOLDPRES.

Mandatul lui Kremer la Chişinău va începe la 1 august 2014. Acesta a deţinut anterior funcţia de director al Băncii Mondiale pentru Kîrgîzstan (2010-2014) şi economist sectorial principal în regiunea Orientul Mijlociu şi Africa de Nord în cadrul Băncii Mondiale. Anterior experienţei în Banca Mondială, Alex Kremer a activat în Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit în calitate de manager al programului naţional în India. A deţinut, de asemenea, funcţii de oficial UE, cea mai recentă fiind funcţia de consilier economic şi politic în Harare, Zimbabwe.

De la aderarea Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari SUA au fost alocaţi pentru un număr de 49 operaţiuni în ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include opt proiecte active, suma angajamentelor totale constituind 189.9 milioane de dolari SUA. Domeniile de asistenţă includ reforma cadrului de reglementare şi dezvoltarea mediului de afaceri, educaţia, asistenţa socială, guvernarea electronică, sănătatea, agricultura, mediul şi altele.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...