37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Banca Mondială a Moldovei susţine că DEPRECIEREA LEULUI a avut un effect BENEFIC asupra economiei ţării

Banca Mondială a Moldovei susţine că DEPRECIEREA LEULUI a avut un effect BENEFIC asupra economiei ţării

05.11.2013821 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Banca Mondială a Moldovei susţine că DEPRECIEREA LEULUI a avut un effect BENEFIC asupra economiei ţării

Deprecierea monedei naționale din primele nouă luni ale anului 2013 a avut un efect benefic asupra economiei țării, susţine Banca Națională a Moldovei (BNM) într-un comunicat de presă. “Deprecierea monedei naţionale a avut un efect stimulativ asupra ramurilor economiei naţionale şi a diminuat impactul negativ al unui mediu extern mai puţin favorabil”, se mai spune în comuinicatul BNM.
 ”În trimestrul II al anului 2013, PIB-ul Moldovei a înregistrat o creştere de 6,1% faţă de perioada similară a anului precedent, după o sporire de 3,5% în trimestrul I al anului curent. Cererea internă a favorizat dinamica pozitivă, iar cererea externă a influenţat evoluţia PIB-ului în mod nesemnificativ. Pe categorii de resurse, creşterea PIB-ului, în trimestrul II al anului 2013, a fost stimulată de evoluţiile favorabile în toate sectoarele economiei. Ritmul anual de creştere a salariului mediu real pe economie, în perioada iulie-august 2013, a constituit 5,2%, fiind cu 4,5 puncte procentuale superior celui din trimestrul II al anului 2013. Transferurile din străinătate de mijloace băneşti în favoarea persoanelor fizice prin canale oficiale, în ianuarie-august 2013, au crescut cu 8,8%, comparativ cu perioada similară a anului precedent”, informează instituţia.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    Banka Mondiala a Moldovei? vreu si eu sa ma deservesc acolo

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...